Известие

Collapse
No announcement yet.

Свети ABS и ръчна, не работи и километража

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свети ABS и ръчна, не работи и километража

Здравейте,
    неможах да намеря такава тема за дизел чрез търсачката и затова пускам нова, От известно време имам странни проблеми с колата 156, 2.4 JTD Сменяха ми ангренаж ролки, филтри итн. След това колата е по-мудна в ниските обороти и по някой път (предимно топла, но не само) върти стартера доста време и не пали. По някой път пали нормално. не пуши и несъм забелязал промяна в разхода. Сега от скоро при каране ми светват лампите за ABS и Ръчна и километража пада на 0, след известно време загасват и киломтража пак тръгва. На диагностика не покава нищо освен ниско налягане на горивото, но след чистене на грешки не го записа пак. Някакви идеи?

Поздрави
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    Fiat Coupe 2.0 16V

Закачете на диагностика АБС системата, не на мотора. Някой датчик е свършил. Километражът взима сигнал от АБС-а. Щом ти светват двете лампи едновременно, има проблем по системата.

За другото - сигурен ли си в майстора? Ако проблемите са почнали веднага след смяната на ремъците... На мен ми прилича на неправилно зацепване.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

сменяш блока на АБС-а и си ти
      sigpic 156 2.4 JTD 136hp

Comment

Имам тема но не я намирам за точно твоя проблем с АБС и се разминах с едни 60 или 70 лв. защото имаше студена спойка иначе филма със смяната на централата е голям защото трябва да е същият номер и на мен ми искаха около 300 лв. Намираш един дето се занимава с телефони например и му се занимава и да "духне" с топъл въздух платката те знаят как и си ти. За другия симптом колегата ТОНОВ ме е изпреварил.

Поздрави
        алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
        алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Благодаря колеги,
          за духването имам познат който ремонтира телевизори и ще му я занеса да пробваме. За ремъка и аз си мислех но може ли да пали трудно от това прави ми впчатление, че понякога като припомпам газта при палене пали по бързо. Като е по топла например карана на климатик едвам пали и 2 пъти се стигна до бутане.
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD
          Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Колега виж си номера на АБС централата и просто си намери една такава от форума , аз го имах същия проблем и за 30 лв го реших, Поздрави
            Alfa Romeo 145 1.4 16vEX
            Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX

Comment

Благодаря колеги В момента е при Лисан и сменяме блока на абс-а. Остава да се разбере и защо топла пали трудно или изобщо не пали
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD
              Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Когато топла не пали е възможно да е от датчика на коляновия вал.
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD + Remap

http://vbox7.com/play:74e1033b0c

Comment

Working...
                X